#

Nieuws

Interesse in het afdelingsbestuur of in de KasCo?

08 Aug 2019

Op woensdagavond 4 september 2019 vindt de halfjaarlijkse Algemene Afdelingsvergadering van JD Limburg plaats. Bij deze AAV zal de verkiezing van het bestuur en de KasCo voor aankomend halfjaar plaats vinden.

Ieder lid van de JD Limburg kan zich kandideren voor de functie(s) die hij/zij graag zou bekleden. Je kunt je kandideren voor alle functies: voorzitter, algemeen secretaris, penningmeester en als commissaris internationaal, organisatie, politiek en pers & promotie. In het bestuur van een politieke jongerenorganisatie leer je in een hecht samenwerkingsverband de afdeling in goede banen leiden en heb je bovendien een fantastische tijd. 

Lees verder

Onderwijskwaliteit in het geding: Jonge Democraten Limburg roepen LVO op tot afzien van ‘shock-scenario’

20 Apr 2018

De jongerenafdeling van D66 in Limburg reageert ontsteld op de overplaatsing van 125 docenten. De stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) heeft besloten dat een groot deel van de docenten, die nu actief zijn in Maastricht, volgend schooljaar op een school buiten de stad wordt ingezet. De Jonge Democraten vinden dat dit shock-scenario niet getuigt van goed bestuur en pleiten daarom voor een meerjarenplan om het Limburgse onderwijs voorzienend, maar niet overbezet te houden.

Lees verder

Jonge Democraten Limburg steunt eigenaar erotiekzaak

19 Nov 2017

In verband met een artikel van 1Limburg op 16 november over een erotiekwinkel eigenaar uit Heerlen die zich zakelijk gediscrimineerd voelde (artikel hier te vinden), reageerde de JD Limburg met een steunbetuiging. Deze is vervolgens ook op 1Limburg geplaatst: dit artikel is hier te lezen. De tekst van de door de JD Limburg ingezonden brief is hieronder te lezen.

Lees verder

Open brief heeft succes: UM gelast evenement af

02 Mei 2017

De open brief die eerder vanochtend gepubliceerd werd, werd al snel opgepikt door verschillende regionale media. De brief sprak de Universiteit Maastricht aan op een evenement van Students for Justice in Palestine (SJP), met een duidelijk antizionistische invalshoek, op 4 mei in het gebouw van de Rechtenfaculteit. De Jonge Democraten menen dat zulke samenkomsten best georganiseerd mogen worden, maar dat dit zeer misplaatst is op Dodenherdenking en in een semi-overheidsgebouw. Tevens werd de getrokken lijn niet begrepen, daar aan politieke jongerenorganisaties geen podium wordt gegeven, maar aan de SJP - met een eveneens zwaar politieke inslag - wel.

Lees verder

Open brief aan de Universiteit Maastricht inzake activiteit op 4 mei

02 Mei 2017

Geacht College van Bestuur van de Universiteit Maastricht,

Lees verder