Lid worden

Lid worden

Denk jij dat het anders kan in de wereld? Wil je uitleggen waarom jouw oplossing de problemen die ze dagelijks in Den Haag en Brussel bespreken zullen oplossen? Word dan samen met andere gemotiveerde en geïnspireerde jongeren actief bij de Jonge Democraten waar politiek en gezelligheid goed samen gaan! Schrijf je nu in! Of lees meer informatie over contributie en lidmaatschapssoorten.

De Jonge Democraten (JD) zijn de politieke jongeren organisatie gelieerd aan D66. Hoewel we onafhankelijk denken, voelen we ons verbonden met de idealen van dè sociaal-liberale partij van Nederland. De JD organiseert iedere week vele activiteiten op afdelingsniveau die te vinden zijn in de agenda.  Met maar liefst 10 verschillende afdelingen door het gehele land, zit er altijd wel een JD-afdeling bij jou in de buurt. Door met andere jongeren te praten, denken en lezen over politiek, kun je zo je eigen politieke bewustzijn versterken. En samen kunnen we als de JD met onze eigen verfrissende ideeën ook een steentje bijdragen het maatschappelijk debat! 

Ook zijn er altijd interessante landelijke activiteiten zoals congressen, waar wij ons politiek programma bepalen en bestuur verkiezen, inhoudelijk symposia en introductieweekenden. Hier kan je leren wat wij als Jonge Democraten allemaal politiek inhoudelijk doen.Landelijk bestaan er ook verschillende (organisatorische) teams waar je actief kan worden, die bijvoorbeeld toffe activiteiten organiseren. Ook is er een ICT-team, en zijn er vijftien portefeuillehouders met politiek-inhoudelijke werkgroepen die zich bezig houden met de ontwikkeling van onze politieke standpunten.

Iets voor jou? Word dan snel lid van de Jonge Democraten.

Introductie weekend
Introductieweekend De een zal er meer last van hebben dan de ander. Maar afstappen op een club nieuwe, vreemde mensen vindt iedereen lastig. Daarom organiseren wij twee keer per jaar een INTRO-weekend voor aspirant- en nieuwe leden. Tijdens zo'n weekend kun je op een informele manier kennismaken met de organisatie en mogelijkheden van de JD, maar natuurlijk ook met alle mensen die samen de vereniging vormen. 

Introductie-avond

Op 12 april 2017 organiseren de Jonge Limburg een grote sociale activiteit waarbij alle leden, en vooral de nieuwe leden, van harte zijn uitgenodigd. Er komen sprekers uit de landelijke en regionale politiek vertellen over netwerken en daarnaast is genoeg tijd om kennis te maken. Kom dus ook langs!

Voor vragen staat het je natuurlijk altijd vrij om contact op te nemen met de afdeling:

secretaris.limburg@gmail.com

Nieuws

Jonge Democraten Limburg steunt eigenaar erotiekzaak

In verband met een artikel van 1Limburg op 16 november over een erotiekwinkel eigenaar uit Heerlen die zich zakelijk gediscrimineerd voelde (artikel hier te vinden), reageerde de JD Limburg met een...

Lees meer...

woensdag 22 november 00:00
Bourgondisch Debat - Limburg
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 02 december 11:00
PI-Dag - Politiek Inhoudelijke Dag - Landelijk
donderdag 07 december 19:30
Schrijfmarathon voor Amnesty - Landelijk
donderdag 14 december 12:00
IFLRY Congres - Landelijk
vrijdag 15 december 17:00
BBBB Arnhem-Nijmegen - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
zaterdag 16 december 18:00
Kerstgala - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten