#

Medaille van Verdienste

Medaille van Verdienste

Vanaf het jaar 2016 heeft de JD Limburg een Medaille van Verdienste in het leven geroepen. Deze medailles worden uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor de afdeling. De winnaars hoeven niet lid te zijn van de afdeling. De volgenden zijn in bezit van de Medaille van Verdienste van de Jonge Democraten Limburg: 

Jan Willem Bertens (1936)

Jan Willem Bertens is sinds jaar en dag Vriend van de JD een heeft zich in zijn jaren bij D66 actief ingezet voor de ontwikkeling van de JD. Elk jaar komt hij bij de JD Limburg langs om te vertellen over de politieke ontwikkelingen van dat jaar. Tevens wordt op het zomercongres een prijs die zijn naam draagt uitgereikt aan een JD’er die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de JD.

 

Hans van Wageningen (1962)

Als Statenlid van D66 Limburg heeft Hans altijd goede banden onderhouden met de JD Limburg. Hij is vaak als spreker bij activiteiten geweest en heeft de JD vaak gevraagd om input. Deze input heeft hij altijd zeer serieus genomen en meegenomen naar de Statenvergaderingen. Ook maakt hij zich hard voor thema’s die voor de JD en de JD Limburg van belang zijn.

 

Bert Kamphuis (1959)

- Foto ontbreekt nog -

Als wethouder namens D66 Sittard-Geleen is Bert verantwoordelijk voor internationale/Euregionale samenwerking en jongerenbeleid. Hij is daarom een graag geziene gast op onze Euregiocongressen, waarvoor hij zich ook vaak heeft ingespannen. Ook heeft hij geregeld activiteiten verzorgd over uiteenlopende thema’s.

 

Franca Eurlings-Tonnaer (1980)

Franca is begonnen als bestuurslid van de JD Maastricht (de voorloper van onze afdeling) van 2006-2008. Als raadslid en lijsttrekker van D66 Maastricht en kandidaat-Tweede Kamerlid in 2017 heeft ze constant de verbinding gezocht met de JD Limburg. Ze heeft samen met de JD acties en activiteiten gehouden die voor zowel haar als de JD nuttig waren. Ook neemt Franca de input van de JD in Maastricht serieus.

 

Gabriël Keijmis (1971)

Gabriël (Gabi) is de eigenaar van Gabi’s Beer Bar, voorheen Café De Joie, in Maastricht. Al jaren komen wij wekelijks bij Gabi over de vloer en worden we altijd met veel warmte welkom geheten. Speciaal voor de JD Limburg heeft hij (gratis) een zaaltje ter beschikking gesteld met een beamer, en ook later heeft hij zich altijd (facilitair) voor de afdeling ingezet.