Blogpost

Reisverslag excursie Düsseldorf

Reisverslag van de excursie naar Düsseldorf

Op zaterdag 27 juni organiseerden de JD Limburg en de JD Brabant samen een excursie naar Düsseldorf. Voor mij persoonlijk een nostalgisch moment om terug te kijken op een heel geslaagd bestuursjaar, waarvan deze excursie feitelijk het einde was. Internationaal gezien staat JD Limburg op de kaart, zoals ook dit uitstapje maar weer eens aantoonde.

Nadat uw verslaggever om 6 uur was opgestaan (mijn fiets was kapot en er reden vanuit Kanne nog geen bussen, dus ik moest eerst drie kwartier lopen naar de eerstvolgende bushalte) en er paniek was ontstaan vanwege de werkzaamheden die de NS die dag gepland had (ondanks dat dat donderdag nog niet in de reisplanner verwerkt was), arriveerden de Limburgers toch om 9 uur in Eindhoven, vanwaar we de Fernbus naar Düsseldorf namen.

Eerst stond een ontmoeting met de Duitse jonge liberalen, de Junge Liberale (JuLis), uit Düsseldorf op het programma. Nadat de net afgetreden Commissaris Internationaal, Dennis van Driel, een presentatie had gegeven over de JD, inclusief referentie aan het befaamde monarchiedebat binnen de vereniging, en de JuLis hetzelfde hadden gedaan, genoten we tezamen van een pizzamaaltijd. Tijdens de lunch was er uiteraard ook genoeg tijd om met de JuLis te discussiëren over onder andere grensoverschrijdend openbaar vervoer, het homohuwelijk en andere politieke zaken waarop wij samen kunnen werken met onze Duitse collega’s.

Vervolgens hadden we een afspraak met de Nederlandse consul-generaal in Düsseldorf, Ton Lansink. Hij vertelde over wat een consulaat zoal doet en tegen welke problemen bedrijven aanlopen in Duitsland. Ook legde hij uit hoe Duitsland problemen heeft om zaken met Nederland te regelen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Waar vroeger de Commissaris des Konings aanspreekpunt was, is dat nu een groep van burgemeesters.

In onze vrije tijd genoot de groep van het Düsseldorfse Altbier, en na een stevig diner in een Brauhaus maakten we ons op voor de terugreis. Uw verslaggever was om kwart over één ’s nachts weer thuis. Een lang dagje dus, maar evenzeer geslaagd. Ook was dit uiteraard een mooie manier om de banden met de Brabo’s weer eens aan te halen, en ik heb begrepen dat onze nieuwe voorzitter en de nieuwe Brabantse voorzitter al hebben gesproken over een BraLimbo Cantus deel 2, dus wordt vervolgd…

Geschreven door Dennis van Driel
Commissaris Internationaal tot 24 juni 2015

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Nieuws

Open brief heeft succes: UM gelast evenement af

De open brief die eerder vanochtend gepubliceerd werd, werd al snel opgepikt door verschillende regionale media. De brief sprak de Universiteit Maastricht aan op een evenement van Students for Just...

Lees meer...

vrijdag 22 september 17:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
donderdag 28 september 20:00
In gesprek met de JD werkgroep Onderwijs - Limburg
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 06 oktober 19:00
Kaderweekend - Landelijk
vrijdag 13 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk
vrijdag 03 november 19:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 10 november 18:00
Introweekend - Landelijk
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten