Blogpost

Reisverslag excursie Düsseldorf

Reisverslag van de excursie naar Düsseldorf

Op zaterdag 27 juni organiseerden de JD Limburg en de JD Brabant samen een excursie naar Düsseldorf. Voor mij persoonlijk een nostalgisch moment om terug te kijken op een heel geslaagd bestuursjaar, waarvan deze excursie feitelijk het einde was. Internationaal gezien staat JD Limburg op de kaart, zoals ook dit uitstapje maar weer eens aantoonde.

Nadat uw verslaggever om 6 uur was opgestaan (mijn fiets was kapot en er reden vanuit Kanne nog geen bussen, dus ik moest eerst drie kwartier lopen naar de eerstvolgende bushalte) en er paniek was ontstaan vanwege de werkzaamheden die de NS die dag gepland had (ondanks dat dat donderdag nog niet in de reisplanner verwerkt was), arriveerden de Limburgers toch om 9 uur in Eindhoven, vanwaar we de Fernbus naar Düsseldorf namen.

Eerst stond een ontmoeting met de Duitse jonge liberalen, de Junge Liberale (JuLis), uit Düsseldorf op het programma. Nadat de net afgetreden Commissaris Internationaal, Dennis van Driel, een presentatie had gegeven over de JD, inclusief referentie aan het befaamde monarchiedebat binnen de vereniging, en de JuLis hetzelfde hadden gedaan, genoten we tezamen van een pizzamaaltijd. Tijdens de lunch was er uiteraard ook genoeg tijd om met de JuLis te discussiëren over onder andere grensoverschrijdend openbaar vervoer, het homohuwelijk en andere politieke zaken waarop wij samen kunnen werken met onze Duitse collega’s.

Vervolgens hadden we een afspraak met de Nederlandse consul-generaal in Düsseldorf, Ton Lansink. Hij vertelde over wat een consulaat zoal doet en tegen welke problemen bedrijven aanlopen in Duitsland. Ook legde hij uit hoe Duitsland problemen heeft om zaken met Nederland te regelen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Waar vroeger de Commissaris des Konings aanspreekpunt was, is dat nu een groep van burgemeesters.

In onze vrije tijd genoot de groep van het Düsseldorfse Altbier, en na een stevig diner in een Brauhaus maakten we ons op voor de terugreis. Uw verslaggever was om kwart over één ’s nachts weer thuis. Een lang dagje dus, maar evenzeer geslaagd. Ook was dit uiteraard een mooie manier om de banden met de Brabo’s weer eens aan te halen, en ik heb begrepen dat onze nieuwe voorzitter en de nieuwe Brabantse voorzitter al hebben gesproken over een BraLimbo Cantus deel 2, dus wordt vervolgd…

Geschreven door Dennis van Driel
Commissaris Internationaal tot 24 juni 2015

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Nieuws

Jonge Democraten Limburg steunt eigenaar erotiekzaak

In verband met een artikel van 1Limburg op 16 november over een erotiekwinkel eigenaar uit Heerlen die zich zakelijk gediscrimineerd voelde (artikel hier te vinden), reageerde de JD Limburg met een...

Lees meer...

woensdag 22 november 00:00
Bourgondisch Debat - Limburg
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 02 december 11:00
PI-Dag - Politiek Inhoudelijke Dag - Landelijk
donderdag 07 december 19:30
Schrijfmarathon voor Amnesty - Landelijk
donderdag 14 december 12:00
IFLRY Congres - Landelijk
vrijdag 15 december 17:00
BBBB Arnhem-Nijmegen - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
zaterdag 16 december 18:00
Kerstgala - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten