#

Jonge Democraten Limburg steunt eigenaar erotiekzaak

19 Nov 2017

In verband met een artikel van 1Limburg op 16 november over een erotiekwinkel eigenaar uit Heerlen die zich zakelijk gediscrimineerd voelde (artikel hier te vinden), reageerde de JD Limburg met een steunbetuiging. Deze is vervolgens ook op 1Limburg geplaatst: dit artikel is hier te lezen. De tekst van de door de JD Limburg ingezonden brief is hieronder te lezen.

"Eergisteren, op 16 november, werd een artikel geplaatst op 1Limburg waarin Ron Heutz, eigenaar van een erotiekzaak in Heerlen, vertelde dat hij zich zakelijk gediscrimineerd voelt. Hierin gaf hij aan dat hij voor verzekeringen meer betaalt dan de plaatselijke bakker, en dat de leverancier van een mobiele pinautomaat zelfs weigerde hem diensten te verlenen. Dit alleen vanwege het feit dat dhr. Heutz actief is in de
erotiekbranche.


De Jonge Democraten Limburg, jongerenpartij gelieerd aan D66, zijn van mening dat deze situatie echt niet door de beugel kan. Een ondernemer, ongeacht zijn vakgebied, dient op gelijke voet behandeld te worden met zijn mede-ondernemers. “Het verkopen
van goedgekeurde, legale goederen, zoals erotische speeltjes, mag absoluut geen aanleiding geven tot zakelijke discriminatie.” zegt de voorzitter van de Jonge Democraten Limburg, Jacob Pilon. De verkochte spullen vallen namelijk onder de Warenwet, wat betekent dat dhr. Heutz wettelijk niet anders behandeld mag worden dan een verkoper van kantoorartikelen. Volgens de voorzitter is er dan ook ongetwijfeld sprake van zakelijke discriminatie, en dient een taboe op een bepaalde branche niet als excuus voor een andere, mindere behandeling van een ondernemer die daarin actief is.


De JD Limburg roept daarom ook alle leveranciers, banken en verzekeraars op om dhr. Heutz als een normale ondernemer te behandelen en geen uitzonderingen te maken. Deze man is geen crimineel, maar een zelfstandig ondernemer, en dient dan ook zo behandeld te worden. De JD Limburg staat volledig achter dhr. Heutz en hoopt op een snelle verbetering!"

Categorie: Nieuws